Trakya Havzası Doğalgaz Şirketi Tekirdağ’da doğal gaz üretimini artırdı

TBNG, Tekirdağ ve Silivri’de Günlük 200 Bin Metreküp Doğal Gaz Üretiyor

Türkiye’nin önde gelen enerji şirketlerinden TBNG, Tekirdağ ve Silivri’de faaliyet göstererek toplam 90 kuyudan günlük 200 bin metreküp doğal gaz üretimini başarıyla gerçekleştiriyor. Bu üretilen gaz, bölgedeki yaklaşık 60 sanayi tesisine ulaştırılarak ekonomiye katkı sağlıyor.

Şirket, yeni bir sondaj programıyla günlük üretim miktarını 250 bin metreküpe yükseltme hedefiyle yola çıkarken, yıllık toplam üretim miktarını da yaklaşık 80 milyon metreküpten 100 milyon metreküpe çıkartmayı planlıyor.

TBNG Üst Yöneticisi (CEO) Sinan Furat, Karadeniz Mahallesi’ndeki sahalarında yaptıkları çalışmalar hakkında gazetecilere açıklamalarda bulundu. Furat, “Trakya’da 40 yıldır faaliyet gösteren şirketimiz olarak, Karadeniz Mahallesi’nde sondaj faaliyetlerine devam ediyoruz. Burada hedefimiz, 1200 metre derinlikten günlük 20 bin metreküp doğal gaz üretmek. Bu miktar, yaklaşık 8-9 bin konutun günlük gaz tüketimine denk gelmektedir. Halihazırdaki günlük 200 bin metreküplük üretimimiz ile şu anda 80 bin konutun gaz ihtiyacını karşılıyoruz.” şeklinde konuştu.

Furat, 2025 yılı için planladıkları sondaj programının 4 kuyudan oluştuğunu belirterek, gelecek aylarda bu program kapsamında çalışmalarını sürdüreceklerini ifade etti.

Trakya’da bugüne kadar 500’den fazla kuyu açtıklarını dile getiren Furat, “Ülkemizin doğal gaz ihtiyacı, özel sektör firmaları ve TPAO gibi devlet kuruluşlarının yerli üretimleriyle zaten karşılanıyor. Trakya bölgesi, uzun yıllardır doğal gaz ve petrol üretiminin yapıldığı stratejik bir konuma sahiptir. Avrupa’ya açılan önemli bir geçiş noktası olması ve bölgeden geçen boru hatları, Tekirdağ’ı ve Trakya’yı enerji sektörü için kritik bir bölge haline getirmektedir.” şeklinde konuştu.

TBNG Teknik Müdürü Gürkan Karakaya ise Trakya’nın önemli bir doğal gaz üretim potansiyeline sahip olduğunu vurgulayarak, bölgedeki çalışmaların başarılı sonuçlar verdiğini belirtti. Karakaya, “Trakya’da derin noktalarda bulunan potansiyel kaya gazı rezervlerinin doğal gaz üretimi için büyük bir öneme sahip olduğuna inanıyoruz. Bu rezervleri aktif hale getirmek adına teknik çalışmalarımız devam ediyor. Derin noktalardaki kaya gazı üretimi, bazı teknik zorlukları beraberinde getirse de, ilerleyen teknoloji ve yeni ekipmanlarla bu sorunların üstesinden gelebilecek seviyeye gelmeyi hedefliyoruz.” açıklamalarında bulundu.

Related Posts

Kurumlar vergisi beyanname süresi uzatıldı

Kurumlar Vergisi Beyannamelerinin verilme süreleri ile bu beyannameler üzerine tahakkuk eden vergilerin ödeme süreleri 5 Mayıs 2025 Pazartesi günü sonuna kadar uzatıldı.

İmamoğlu operasyonları sonrası rezervlerde düşüş sürüyor: Fatura ağırlaşmaya devam ediyor!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na yönelik operasyonların ardından Türkiye’nin uluslararası rezervlerinde yaşanan düşüş devam ediyor. Ekonomik göstergeler kamu ve özel sektörün döviz yükümlülüklerinde artış olduğunu gösteriyor.

Tekirdağ’da yerli buğday çeşidi “NKÜ Paşaeli” tescillendi

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) Ziraat Fakültesi akademisyenlerinin 12 yıl süren ıslah çalışmaları sonucu geliştirdiği yeni buğday çeşidi “NKÜ Paşaeli” Tarım ve Orman Bakanlığı Tohumluk Tescil ve Sertifikasyon Merkez Müdürlüğünce tescillendi.

Küresel piyasalar haftaya pozitif başladı: ABD verileri ve tarife müzakereleri odağında

Küresel piyasalar, ABD’nin yoğun bilanço ve veri gündeminin takip edileceği haftaya iyimser bir başlangıç yaptı. Ticaret müzakerelerine yönelik beklentiler risk iştahını desteklerken, ABD büyüme ve istihdam verileri yatırımcıların radarında.

Uzman isim tarih verdi: Kademeli emeklilik yolda

2023 yılında kabul edilen EYT düzenlemesinin ortaya çıkardığı ‘kademeli emeklilik’ sorunu tartışılmaya devam ederken, Sosyal Güvenlik Uzmanı İsa Karakaş’tan konuya ilişkin peş peşe dikkat çeken uyarılar geldi. Karakaş, 9 Eylül 1999 ve sonrasında sigorta girişi olan çalışanlara ilişkin kademeli emeklilik düzenlemesine gidileceğini belirtirken, değişiklikler için planlanan tarihleri paylaştı.

TOBB Başkanı: Enflasyonu tek haneye indirmeden riskleri azaltamayız

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, “Yaşadığımız en büyük sorunlardan biri yüksek enflasyon, enflasyon tek haneye inmeden ekonomideki riskleri azaltamayız.” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir