ChatGPT’den günde 2,5 milyar istem: Google’a rakip mi oluyor?

OpenAI’nin ChatGPT’si Günlük 2,5 Milyar İstem Alıyor

Yapay zekâ sohbet robotu ChatGPT, dünya genelinde her gün yaklaşık 2,5 milyar istem alıyor. Bunun 330 milyonluk kısmı ise ABD’li kullanıcılardan geliyor.

ChatGPT’nin bu kadar yoğun şekilde kullanılması, büyük bir ilgiyle karşılandığını gösteriyor.

Google’ın Arama Hacmiyle Karşılaştırma

Alphabet’in çatısı altındaki Google, günlük arama verilerini açıklamıyor. Ancak son raporlara göre Google, yılda yaklaşık 5 trilyon arama alıyor. Bu da günlük ortalama 14 milyar aramaya denk geliyor.

NP Digital’den Neil Patel’in tahminine göre bu sayı 13,7 milyar iken, SparkToro ve Datos analizlerine göre günlük 16,4 milyar sorguya ulaşabilir.

ChatGPT’nin Hızlı Büyümesi

Sadece sekiz ay önce, ChatGPT’nin günlük 1 milyardan fazla sorgu aldığı duyurulmuştu. Bu verilere bakıldığında, ChatGPT’nin kullanıcı etkileşim hacminin kısa sürede iki katından fazla arttığı görülüyor.

Bu hızlı büyüme, yapay zekânın arama motorlarıyla rekabet edebilecek seviyeye geldiğini gösteriyor.

Related Posts

Yerli ve milli sosyal medya platformu ‘Biz Yaptık’ mottosuyla yayında: Buluşma yerimiz NEXT TEKNOFEST

T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar, yerli ve milli imkanlarla, TEKNOFEST girişimcisi gençler tarafından geliştirilen sosyal medya platformu NEXT TEKNOFEST SOSYAL’in genel kullanıma açıldığını duyurdu. ‘Sosyal Medyadaki Buluşma Yerimiz’ ve ‘Biz Yaptık’ mottosuyla duyurulan uygulamaya profil oluşturabilirsiniz.

Genç pilotlara TEKNOFEST’te İHA eğitimi

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, TEKNOFEST kapsamında düzenlenen uluslararası ve liseler arası İnsansız Hava Aracı (İHA) yarışmalarında takım pilotlarına eğitimler verdiklerini belirterek, “Milli Teknoloji Hamlesi’nin en önemli unsuru …

Bilim insanları 100 milyon yaşında zombi mantarı buldu

Bilim insanları, kehribar içinde neredeyse kusursuz bir şekilde korunmuş, 100 milyon yaşında bir ‘zombi mantarı’ bulduklarını duyurdular.

Yapay Zeka içme suyumuzu nasıl kullanıyor? Tehdit olabilir mi?

Yapay Zeka içme suyumuzu nasıl kullanıyor? Tehdit olabilir mi?

Akıllı telefon ve bilgisayarlar bin kat hızlanabilir

Akıllı telefon ya da dizüstü bilgisayarınızın yavaşlığına sinirlendiğiniz günler geride kalabilir. ABD’li bilim insanları, kuantum malzemelerdeki elektronik durumları kontrol etmeye yarayan yeni bir yöntem keşfetti. Bu teknoloji, gelecekte cihazlarımızı tam bin kat daha hızlı hale getirebilir.

Kuantum hamlesi! Güvenli iletişimde dünya rekoru

Çin Teknoloji ve Bilim Üniversitesi (USTC) liderliğinde yürütülen uluslararası bir araştırma ekibi, kuantum iletişim teknolojisinde devrim niteliğinde bir başarıya imza attı. 833 kilometrelik fiber optik kablo üzerinden kuantum anahtar dağılımı (QKD …