Kola veya enerji içeceği değil: Bu içecek kansere neden oluyor

Alkol, Kanser Riskini Artırıyor!

Sağlıklı yaşamak isteyenlerin dikkatine! Günlük alışkanlıklarınız arasında yer alan alkol, aslında kanser riskini ciddi şekilde artırabiliyor. Onkoloji diyetisyeni Nichole’un uyarısıyla bir kez daha gündeme gelen bu konu, sağlığınızı korurken göz ardı etmemeniz gereken bir gerçek olarak karşımıza çıkıyor.

Diyetisyen Nichole’un vurguladığı gibi, alkol içeren her türlü içecek kanser riskini artırabilir. Cancer Research UK ve birçok bilimsel kuruluş da bu konuda hemfikir. Özellikle meme kanseri, karaciğer, ağız ve boğaz, bağırsak gibi pek çok kanser türüyle ilişkilendirilen alkol, zararlı bileşikler içererek vücuda ciddi zararlar verebiliyor.

Alkol tüketiminde ölçülü olmak da yeterli değil. Aşırı tüketimden kaçınmanın yanı sıra, haftalık alkol alımını 14 üniteyle sınırlamak ve bunu haftaya yayarak tüketmek gerekiyor. Bu miktar, yaklaşık olarak 6 büyük bira veya 10 küçük kadeh şarap şeklinde ölçülebilir. Ayrıca, haftada birkaç gün alkol tüketmemek de sağlıklı bir yaşam için önem taşıyor.

Related Posts

Bilkent Şehir Hastanesi’nde jinekoloji tedavisine “evlilik” şartı iddiası

Bilkent Şehir Hastanesi’nde jinekoloji tedavisine “evlilik” şartı iddiası

Dondurma ve muhallebiye tat vermekten çok dada fazlası! Stres azaltıyor, sindirime yardımcı oluyor

Vanilya fasulyesi olarak da bilinen vanilya çubuğunun, vanilya orkidesi bitkisinin meyvesi olduğunu söyleyen Uzman Diyetisyen Didem Yıldız Küçük, vanilya çubuğu hakkında önemli bilgiler verdi.

Solaryuma girmeden bir kez daha düşünün

Solaryumun deri kanseri riskini artırdığını söyleyen Dermatoloji Uzmanı Prof. Dr. Ali Balevi, “Özellikle açık tenli, dövmesi olan ve 18 yaş altı bireylerin solaryumdan kesinlikle uzak durması gerekiyor” dedi.

Felçte altın saatleri kaçırmayın

Felç belirtileri başladığında ilk 4,5 saat içinde acil tedavinin çok önemli olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Derya Uludüz ‘‘Bu durumda dakikalar hatta saniyeler çok kıymetli. Hastanın en hızlı şekilde bir inme merkezine yönlendirilmesi gerekir’’ uyarısında bulundu.

Balık keyfiniz kabusa dönüşmesin! Bir lokması bile büyük risk taşıyabilir

Balık, yüksek biyolojik değere sahip proteinleri, omega-3 yağ asitleri (özellikle EPA ve DHA), D vitamini ve iyot gibi önemli mikro besinleri içeren değerli bir hayvansal besin kaynağıdır. Dyt. Beste Mum, ancak bazı bireylerde bağışıklık sistemi tarafından alerjen olarak tanımlanarak ciddi reaksiyonlara yol açabileceğini söyledi.

Özel Gereksinimli Bireyler İçin İlk Eğitim Tamamlandı

Özel gereksinimli bireyler için düzenlenen eğitim başarıyla tamamlandı. İzmir’de gerçekleşen eğitim üç gün sürdü.