Kremalı domates çorbası tarifi, nasıl yapılır?

Domates çorbası, büyük küçük herkesin severek içtiği bir çorbadır. Pratik ve hızlı olması sebebiyle mevsim fark etmeksizin, sofralarda her zaman yerini alır. Domates çorbasının en lezzetli hali yaz ayında toplanan domatesler ile yapılmaktadır. Mevsimi geçmeye başladığında ise, kışa hazırlık olarak yapılan domates püreleriyle ya da domates salçasıyla dahi yapılabilmektedir.

Domates çorbasının birden fazla tarifi bulunmaktadır ama şüphesiz ki kremalı domates çorbası, bu tarifler içerisinde en hafif içimli ve en lezzetli olanıdır. Bizde sizler için en lezzetli kremalı domates çorbası tarifini araştırdık. İşte lezzetiyle ve yumuşak içimiyle en lezzetli kremalı domates çorbası tarifi…

KREMALI DOMATES ÇORBASI



4-6 KİŞİLİK    /    HAZIRLIK SÜRESİ: 10 DAKİKA    /    PİŞİRME SÜRESİ: 25 DAKİKA

Malzemeler;

  • 6 adet orta boy küp küp doğranmış domates,
  • 2 paket (400 ml) domates püresi,
  • ½ paket kutu krema (100 ml),
  • 1 çorba kaşığı tereyağı,
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı,
  • 1 adet yemeklik doğranmış soğan,
  • 4 diş dilimlenmiş sarımsak,
  • 1 su bardağı su,
  • Tuz, toz şeker, kekik, pul biber

Yapılışı;

  • Tencerenin içerisine zeytinyağı ve tereyağını alın, soğan ve sarımsakları ekleyip kahverengileşene kadar kavurun.
  • Doğramış olduğunuz domatesleri ve domates püresini de tencereye ekleyin.
  • Bu aşamada içerisine bir tatlı kaşığı toz şeker, tuz; birer çay kaşığı kekik ve pul biber ekleyip kısık ateşte 5 dakika pişirin.
  • 5 dakika kaynadıktan sonra içerisine kremayı ve suyu ekleyip 10 – 15 dakika daha pişirin.
  • Pişen çorbanızı pürüzsüz bir kıvam alması için el blenderinden geçirin.

Dilerseniz kruton ya da rendelenmiş kaşar peynir ile servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir