Maden suyunu sakın bardağa dökmeyin! Nedenine çok şaşıracaksınız

Uzmanlardan Maden Suyu Tüketiminde Önemli Uyarılar

Yemek sonrası sindirime yardımcı olduğu düşünülen maden suyunun, yanlış tüketildiğinde beklenen faydayı sağlamayabileceği konusunda uzmanlar uyarıyor. Maden suyunun içme şekli ve zamanı hakkında vatandaşlara önemli bilgiler verildi.

Şişede İçmek Daha Sağlıklı

Maden suyunu doğrudan şişeden tüketmek, uzmanlara göre daha sağlıklıdır. Şişeden içildiğinde kabarcık oluşmadığı için, bardağa döküldüğünde kaybolan faydalı gazların taşıyıcısı olan köpürme minerallerin kaybolmasını engeller. Bu nedenle maden suyunun hijyenik cam şişelerde saklanması ve doğrudan tüketilmesi önerilir.

Faydaları Saymakla Bitmiyor

Maden suyu, içeriğindeki yüksek magnezyum oranıyla dikkat çekmektedir. Bu mineral, kas ve sinir sistemindeki elektrik sinyallerinin iletimine katkı sağlarken aynı zamanda kalp sağlığını destekler. Uzmanlar, magnezyum eksikliğinin ciddi sorunlara neden olabileceğine dikkat çekiyor.

Ayrıca içerdiği sodyum, vücudun sıvı dengesini düzenlemede ve asit-baz dengesini korumada önemli bir rol oynar. Aynı zamanda sinir sistemi için hayati işlevler görürken, maden suyundaki bikarbonat ise mide rahatsızlıklarına iyi gelir ve böbrek taşı oluşumunu engelleyebilir.

Yemekten Hemen Sonra İçmeyin

Uzmanlar, maden suyunun yemeklerden hemen sonra değil, en az bir saat sonra içilmesi gerektiğini öneriyor. Yemek sonrası hemen tüketildiğinde mide asidini seyrelterek sindirimi olumsuz etkileyebileceği belirtiliyor.

Related Posts

Zayıflama baskısı gençleri anoreksiya riskiyle karşı karşıya bırakıyor

Prof. Dr. Fatma Çelik, zayıflama baskısının, yetersiz yemek yeme ve aşırı kilo kaybetmeyle kendini gösteren yeme bozukluğu hastalığı “anoreksiya nervoza”yı tetiklediğini belirtti.

Bilkent Şehir Hastanesi’nde jinekoloji tedavisine “evlilik” şartı iddiası

Bilkent Şehir Hastanesi’nde jinekoloji tedavisine “evlilik” şartı iddiası

Dondurma ve muhallebiye tat vermekten çok dada fazlası! Stres azaltıyor, sindirime yardımcı oluyor

Vanilya fasulyesi olarak da bilinen vanilya çubuğunun, vanilya orkidesi bitkisinin meyvesi olduğunu söyleyen Uzman Diyetisyen Didem Yıldız Küçük, vanilya çubuğu hakkında önemli bilgiler verdi.

Solaryuma girmeden bir kez daha düşünün

Solaryumun deri kanseri riskini artırdığını söyleyen Dermatoloji Uzmanı Prof. Dr. Ali Balevi, “Özellikle açık tenli, dövmesi olan ve 18 yaş altı bireylerin solaryumdan kesinlikle uzak durması gerekiyor” dedi.

Felçte altın saatleri kaçırmayın

Felç belirtileri başladığında ilk 4,5 saat içinde acil tedavinin çok önemli olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Derya Uludüz ‘‘Bu durumda dakikalar hatta saniyeler çok kıymetli. Hastanın en hızlı şekilde bir inme merkezine yönlendirilmesi gerekir’’ uyarısında bulundu.

Balık keyfiniz kabusa dönüşmesin! Bir lokması bile büyük risk taşıyabilir

Balık, yüksek biyolojik değere sahip proteinleri, omega-3 yağ asitleri (özellikle EPA ve DHA), D vitamini ve iyot gibi önemli mikro besinleri içeren değerli bir hayvansal besin kaynağıdır. Dyt. Beste Mum, ancak bazı bireylerde bağışıklık sistemi tarafından alerjen olarak tanımlanarak ciddi reaksiyonlara yol açabileceğini söyledi.