Satya Nadella: Microsoft kodlarının yüzde 30’u yapay zeka tarafından yazılıyor




Microsoft CEO’su Satya Nadella Kodların %20 ila %30’unu Yapay Zeka ile Üretiyor

Microsoft CEO’su Satya Nadella, şirketin yazılımlarını oluşturan kodunun %20 ila %30’unun yapay zeka tarafından üretildiğini açıkladı. Bu durum, teknolojinin yazılım geliştirmede nasıl devrim yarattığını gösteriyor. Büyük teknoloji şirketlerinin yapay zekaya güvenmesi oldukça yaygın bir trend haline gelmiştir. Örneğin, geçen yıl Google CEO’su Sundar Pichai, Google’ın kod yazımında %25 oranında yapay zekayı kullandığını açıklamıştı.

Yapay zeka günümüzde genellikle tekrarlayan, veri yoğun ve öngörülebilir görevleri yerine getirmek için kullanılıyor. Bu durum, giriş seviyesi pozisyonların azaltılmasıyla kurumsal verimlilikte gözle görülür bir artış sağlamaktadır. Ancak, yapay zeka tarafından üretilen kodların doğru bir şekilde yönetilmesi için hala kıdemli geliştiricilerin denetimine ihtiyaç duyulmaktadır.

Satya Nadella, yapay zekanın Python diliyle ürettiği kodların C++’a kıyasla daha iyi sonuçlar verdiğini belirtti. Python’un basit sözdizimi, dinamik yazım stili, hata işleme ve bellek yönetimi açısından avantaj sağladığı belirtilmektedir. Ancak C/C++, yerleşik bir çöp toplayıcıya sahip olmadığı ve düşük seviyeli kodlarla ilişkili olduğu için otomasyonu zorlaştırabilir.

Yazılım Kodlarının %95’i 2030 Yılına Kadar Yapay Zeka ile Üretilmesi Bekleniyor

Microsoft’un teknoloji şefi Kevin Scott, 2030 yılında yazılım kodlarının %95’inin yapay zeka ile üretileceğini öngörmüştü. Bu durum, yazılım mühendisliğinde otomasyonun klasik yöntemlere göre daha fazla yer alacağını göstermektedir. Ancak, bu durum aynı zamanda programcıların işlerini kaybetme korkusu taşımasına neden olabilir.

Related Posts

Arm mimarisi 40 yaşında: Günümüze kadar 250 milyar çipte yer aldı!

1978’te, Chris Curry ve Hermann Hauser, İngiltere Cambridge’de son derece mütevazi bir girişim olan Acorn Computers’ı kurdu. Şirket daha sonra, her sınıfta bir bilgisayar bulunması gerektiği öngörülen bir Birleşik Krallık hükümet girişiminin …

Sevilen oyun, üç günde 1 milyon kopya sattı!

Mart ayının en dikkat çekici gelişmelerinden biri, Clair Obscur: Expedition 33’ün piyasaya sürülmesiyle yaşandı. Yaklaşık 30 kişilik bir ekip tarafından geliştirilen oyun, beklenenden çok daha büyük bir ilgi görerek oyun eleştirmenlerinden tam not …

Android kullanıcılarına müjde: Beklenen özellik sonunda geliyor!

Google, Android telefonlarda çoklu görev konseptini genişletmek için çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda şirketin mevcut bölünmüş ekran modundan daha farklı çalışan ve birden fazla uygulamanın daha kolay açılmasına ve geçiş yapılmasına imkan …

Acil durum & deprem çantasında neler olmalı? (AFAD listesi)

Deprem bölgesinde yaşıyorsanız, her an büyük bir sarsıntının meydana gelebileceği ve sizin ve sevdiklerinizin hayatta kalmasının bir öncelik olduğu aşikardır. Sonucunda siz ve aile bireyleri evi boşaltmak zorunda kalabilirsiniz. Bilmeniz gereken …

Android 16, yeni güvenlik özelliği sunuyor!

Google, Android 16 sürümü ile birlikte cihaz güvenliğini artırmaya yönelik önemli bir adım atıyor. Geliştirilen yeni güvenlik modu sayesinde, telefon kilitliyken USB veri erişimi tamamen devre dışı bırakılacak. Bu özellik, kötü niyetli kişilerin USB …

Xiaomi, yedi akıllı telefon modeli için desteği sonlandırıyor: İşte liste

Xiaomi, bu ay yedi cihazının yaşam döngüsünün sonuna (EOL) geldiğini resmi olarak duyurdu. Bu, söz konusu cihazların artık güvenlik yamaları ve işletim sistemi güncellemeleri dahil hiçbir güncelleme almayacağı anlamına geliyor. Desteği sona …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir